torstai 31. maaliskuuta 2016

Pientä kivaa: Muistilappujen kirjoitusalustat.

Tällaisia pieniä söpöjä kirjoitusalustoja tein myös eilen yömyöhaisellä, kun uni ei meinannut tulla.
Pinterestistä tämä idea löytyi.
Sellofaaniin pakattuna kiva tuliainen tai vaikka koulujen päättyessä lahja opelle tai hoitopaikan tädeille.








Brusho testailuja.

Vihdoin sain aikaa testailla Brusho Crystal Colors -värijauheita. 
Tilasin nämä jo jokin aika sitten Piian Facebook kaupasta, aikani YouTube -videoita katsottua. 
Tässä ihan ekat kokeilut ja täytyy sanoa, että todellakin täytyy harjoitella lisää. 
Ihanan värikkäitä papereita sain aikaiseksi, joten kyllä nämä johonkin tulee käytettyä.
 

Ihan hauskaa touhua värkätä näillä.
Muutaman kortinkin tein. Lisäsin suihkutettavaan veteen Finnabairin Blue Opal Magic -micajauhetta, jolla sai aikaan ihanan hehkun paperiin.
 


Hempeää ja vaaleaa.
Leimasin kukat Distress Emboss Ink -musteella ja valkoisella kohojauheella. Sulatuksen jälkeen ripottelin päälle brushoja. Suihkuttelin sitten tekemääni mica suihketta ja annoin Brusho värien rauhassa levitä ja kuivahtaa.
 


Reunoille vähän distress inkkejä. Yksinkertaista ja kaunista. 

torstai 24. maaliskuuta 2016

Töiden jälkeen yksi pikainen...

Kissat jäivät viikonlopun jälkeen mielessä kehräämään.
Tänään olikin heti töiden jälkeen pakko toteuttaa tämä unikeko.


Tässä on jotenkin sarjakuvamainen fiilis.
Tänään aamulla kellon soidessa, en olisi kyllä millään jaksanut nousta itsekkään.
Onneksi alkoivat pääsiäisvapaat ja huomenna ei tarvitse herätä kellon ääneen.


Tässä tarvikkeet joita käytin, eli aika simppelillä mentiin. Jotenkin tolen tykästynyt yksinkertaisiin nopsiin kortteihin ja näiden kissojen kohdalla se toimii.



keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Jehkotar CraftChallenge #5

Jehkottaren viidennestä haasteesta pongasin inspiraatiokuvasta kalenterin, joten osallistun haasteeseen duunaamallani KikkiK -plannerini pääsiäisviikon aukeamalla.
Tässä haastekuva:
Ja tässä kalenteriaukeamani:



Perus teippausta ja itse tehty klemmari sävy sävyyn sivun kanssa.


Piti vähän myös leimailla, joten ensin gessosin sivun nurkan ja sit leimasin pupun ja maskasin sen ja sitten nuo tulppaanit taustalle. Väritykset Distress markkereilla.

Magnolian pupunen.


Sitten vielä tuo tekemäni klemmari lähikuvassa.




tiistai 22. maaliskuuta 2016

Tuunataan paperikalentereita ts. Planner love ja kuinka se alkaa.

Unohda kännykän tylsä kalenterisovellus, nyt tuunataan paperikalentereita.


Ulkomailla pitkään jo harrastettu kalenterin tuunaus on rantautunut Suomeenkin. Tällä hetkellä siitä taidetaan tehdä juttuja vähän joka paikassa.
Törmäsin hieman yli vuosi sitten termiin Filofaxing ja netin syövereistä löytyikin mitä huikeimpia kalenteiden tuunauksia, ja erilaisia planner addicts-ryhmiä.


Kyseessä on siis yleensä esimerkiksi järjestelmäkalenteri, koolla ei ole väliä, mutta suosituin taitaa olla A5/personal koko, koska siinä on sopivasti tilaa koristeluille.
Ulkomailla Filofax, Kikki.K ja Erin Condren ovat luultavammin niitä suosituimpia kalentereita, tai ainakin niihin olen törmännyt.


Suomalaisille vastaava tutuin ja helpoiten saatavin merkki on varmastikkin Timex -järkkärit, mutta yleisesti ottaen kalenteriksi käy kuitenkin ihan millainen kalenteri tahansa. Jokainen voi siis valita mieleisensa kalenterin ja koon. Itse suosin kuitenkin toistaiseksi järkkärimallia, koska ne sisältävät joko nahkaiset tai kankaiset kannet, joiden sisälle mahtuu paljon oheismateriaalia ja viritelmiä, joita on näppärä reissunpäällä tekstien oheen viritellä. Kierrelukkokalenteri mahdollistaa myös esimerkiksi omien sivujen ja jakajien lisäämisen. Jotku ovat kehitelleet myös erilliset pussukan kalenterin oheen, jossa koristelutavarat kulkevet mukana.


Idea on koristella vapaasti kalenterin sivuja omien mieltymysten ja teemojen mukaan.
Sääntöjä ei sinäänsä ole.


Voi koristella etukäteen tulevia viikkoja/kuukausia tai samaan aikaan kun kirjoittelee. Ideoita koristeluun voi ottaa vuodenajoista, kuukausista, juhlapäivistä ja vaikka piirroshahmoista tms. Voit käyttää koristelussa tarroja, glitterkyniä, masking-teippejä, leimasimia jne. Lisäksi voit duunailla omia sivunjakajia, tehdä erilaisia koristeita mm. klemmareita, tarroja, tehdä kalenterin sivutkin ihan itse piirtäen tai tietokoneella, eli oikeastaan kalenterille voi tehdä kaikkea mitä mieleen tulee.


Tottakai kalenteriin merkitään myös niitä tärkeitä muistiinpanojakin, mutta idea onkin siinä, että muistiinpanoja on kivempi katsella kauniiksi koristelluilta ja omaa silmää hiveleviltä sivuilta.
Tässä harrastuksessa alkuun pääsyyn tarvitset siis sen kalenterin.


Löysin oman Kikki.K kalenterini nettisurffailun tuloksena Australiasta asti.
Tilasin sen itselleni viime vuonna joululahjaksi. 


Heidän kalenterimallistonsa vaihetelee pitkin vuotta, joten kansien deisign on vain myynnissä sen aikaa kun ko. mallia on varastossa. Kun tuote loppuu sitä ei valmisteta uudelleen. Eli aikalailla uniikeista kalentereista on kyse.


Sitten kun kalenteri on hommattu, niin tavaroiden hankinnan rajana on enää mielikuvitus. Jos olet askartelija, sinulta varmasti löytyy jo paljon tarvikkeita joita voit hyödyntää tässä. Myös netti on pullollaan ilmaisia printattavia kalenterisivuja ja kuvia. 


 Tässä muutamia tarvikkeita jotka ovat löytäneet luokseni kalenteriharrastuksen mukana.






Osa tavaroista säilyy kätevästi kauniissa ja jämäkässä laatikossa,  jossa Kikki.K kalenterini tuli. 


Teen jatkossa vielä postauksia tästä kalenteriduunailusta, koska en viitsi esitellä täytettyjä henkilökohtaisia kalenterisivujani, joten malttakaa odotella lisää juttua tulossa.
Vai lähdetkö jo kalenteri ostoksille ja unohdat sen tylsän känykkäsovelluksen?

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Askartelutapaaminen Oulainen-Ylivieska akselilla.

Meillä oli lauantaina tapaaminen askartelun merkeissä lähialueen askartelijoiden kanssa.
Oli hienoa tavata pitkästä aikaa vanhoja ja uusiakin tuttavuuksia
Kiitokset tapahtuman järjestelyistä kuuluu Sinikalle, Helville ja Vuokolle.
Paikkana Tuomelan kyläkoulu Ylivieskan rajalla.
Kuvareportaasi paikalta:



Ihana oli myös se että muksuja oli mukana. Huippua nähdä miten muutkin äidit siirtävät askarteluintonsa ja harrastuksensa lapsille. Itsellä ei muksut olleet mukana, mutta hekin ovat innokkaita askartelijoita ja tekevät myös kortteja sekä omia taidepäiväkirjoja.


Mun sekalainen pöytäni. Värittelyä ja leimasinten monttausta.
Seuraavaksi kuvakavalkadi kaikkien tekemistä töistä, parin henkilön tuotoksen puuttuvat kuvasta kun pääsivät karkaamaan ennen aikojaan paikalta. Kiitokset kuitenkin ihanan makuisista kekseistä. ;)





Ja sitten ne omat kaksi. Juu, en saanut enempää aikaiseksi, koska tulin töiden takia puoltoista tuntia myöhässä ja monttasin kolme arkia kumileimasimia ennen ku pääsin kortteja tekemään. 


Kotona duunasin kortteihin sitä pientä lisää mitä, ne jäivät mielestäni kaipaamaan.



Nämä on aivan super ihania nämä Katzelkrafrin uudet kissa ja lintu -leimat jotka Piialta tilasin. taustat tehty suoraan korttipohjaan Distress inkeillä ja sabluunoilla.
Näitä kortteja tehdään lisää.

lauantai 19. maaliskuuta 2016

Omien töiden jalostamista...

Mitä kaikkea kivaa voikaan tehdä omista töistä. Kortin ei tarvitse jäädä vain kortiksi eikä taulun tauluksi. Tässä pari ideaa, jotka itse toteutun hiihtolomaviikolla.
Tuttu kukkataulu muuntautui:
Kasseiksi.

Ota erittäin tarkka kuva työstäsi muokkaa kuva ja tulosta se t-paita printtipaperille mustesuihkutulostimella. Jos omistat hyvän skannerin niin voit myös käyttää sitä kuvan siirtoon tietokoneelle. Silitä puuvillakankaasen ja ompele siitä sinun tyylinen kassi/ pussi/ laukku tms.


Lounaskassiksi tai askartelutvaroiden kuljetukseen.


Hyvin mahtuu tärkeimmät tarvikkeet kassiin. 
Mitäs muuta...


No minun oli pakko kokeilla millaiset käyntikortit kuvasta saa aikaiseksi ja olen näihin enemmän kuin tyytyväinen. Joku fiksumpi varmasti osaa tehdä tämän omalla tietokoneella ja printata itse ulos, mutta itse käytin Vistaprinttiä, josta voi omalla kuvalla tilailla muutakin rekvisiittaa. Ohjelma jolla noita tehdään on siellä todella helppo käyttää.

Minä tilasin käyntikortteja vaikka en tiedä kuinka paljon niille on edes käyttöä. Heh!
Olisko muita ideoita miten omia töitä voisi jalostaa eteenpäin?