tiistai 22. maaliskuuta 2016

Tuunataan paperikalentereita ts. Planner love ja kuinka se alkaa.

Unohda kännykän tylsä kalenterisovellus, nyt tuunataan paperikalentereita.


Ulkomailla pitkään jo harrastettu kalenterin tuunaus on rantautunut Suomeenkin. Tällä hetkellä siitä taidetaan tehdä juttuja vähän joka paikassa.
Törmäsin hieman yli vuosi sitten termiin Filofaxing ja netin syövereistä löytyikin mitä huikeimpia kalenteiden tuunauksia, ja erilaisia planner addicts-ryhmiä.


Kyseessä on siis yleensä esimerkiksi järjestelmäkalenteri, koolla ei ole väliä, mutta suosituin taitaa olla A5/personal koko, koska siinä on sopivasti tilaa koristeluille.
Ulkomailla Filofax, Kikki.K ja Erin Condren ovat luultavammin niitä suosituimpia kalentereita, tai ainakin niihin olen törmännyt.


Suomalaisille vastaava tutuin ja helpoiten saatavin merkki on varmastikkin Timex -järkkärit, mutta yleisesti ottaen kalenteriksi käy kuitenkin ihan millainen kalenteri tahansa. Jokainen voi siis valita mieleisensa kalenterin ja koon. Itse suosin kuitenkin toistaiseksi järkkärimallia, koska ne sisältävät joko nahkaiset tai kankaiset kannet, joiden sisälle mahtuu paljon oheismateriaalia ja viritelmiä, joita on näppärä reissunpäällä tekstien oheen viritellä. Kierrelukkokalenteri mahdollistaa myös esimerkiksi omien sivujen ja jakajien lisäämisen. Jotku ovat kehitelleet myös erilliset pussukan kalenterin oheen, jossa koristelutavarat kulkevet mukana.


Idea on koristella vapaasti kalenterin sivuja omien mieltymysten ja teemojen mukaan.
Sääntöjä ei sinäänsä ole.


Voi koristella etukäteen tulevia viikkoja/kuukausia tai samaan aikaan kun kirjoittelee. Ideoita koristeluun voi ottaa vuodenajoista, kuukausista, juhlapäivistä ja vaikka piirroshahmoista tms. Voit käyttää koristelussa tarroja, glitterkyniä, masking-teippejä, leimasimia jne. Lisäksi voit duunailla omia sivunjakajia, tehdä erilaisia koristeita mm. klemmareita, tarroja, tehdä kalenterin sivutkin ihan itse piirtäen tai tietokoneella, eli oikeastaan kalenterille voi tehdä kaikkea mitä mieleen tulee.


Tottakai kalenteriin merkitään myös niitä tärkeitä muistiinpanojakin, mutta idea onkin siinä, että muistiinpanoja on kivempi katsella kauniiksi koristelluilta ja omaa silmää hiveleviltä sivuilta.
Tässä harrastuksessa alkuun pääsyyn tarvitset siis sen kalenterin.


Löysin oman Kikki.K kalenterini nettisurffailun tuloksena Australiasta asti.
Tilasin sen itselleni viime vuonna joululahjaksi. 


Heidän kalenterimallistonsa vaihetelee pitkin vuotta, joten kansien deisign on vain myynnissä sen aikaa kun ko. mallia on varastossa. Kun tuote loppuu sitä ei valmisteta uudelleen. Eli aikalailla uniikeista kalentereista on kyse.


Sitten kun kalenteri on hommattu, niin tavaroiden hankinnan rajana on enää mielikuvitus. Jos olet askartelija, sinulta varmasti löytyy jo paljon tarvikkeita joita voit hyödyntää tässä. Myös netti on pullollaan ilmaisia printattavia kalenterisivuja ja kuvia. 


 Tässä muutamia tarvikkeita jotka ovat löytäneet luokseni kalenteriharrastuksen mukana.


Osa tavaroista säilyy kätevästi kauniissa ja jämäkässä laatikossa,  jossa Kikki.K kalenterini tuli. 


Teen jatkossa vielä postauksia tästä kalenteriduunailusta, koska en viitsi esitellä täytettyjä henkilökohtaisia kalenterisivujani, joten malttakaa odotella lisää juttua tulossa.
Vai lähdetkö jo kalenteri ostoksille ja unohdat sen tylsän känykkäsovelluksen?

3 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä! ♥ Tiesitkö että meillä on olemassa kalenteriryhmä näille Facebookissa? Kannattaa käydä kurkkaamassa se! Sulla on ihanasti Targetinkin kamaa, oon niin kateellinen tosta ruskeasta notes stikystä!

  https://www.facebook.com/groups/822906814489115/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Heidi, Juu tuttuja ryhmiä, ainakin kahdessa kotimaisessa ryhmässä hengaillaan ja sit yhdessä KikkiK -ryhmässä, ollaan kyllä jutusteltu, mut mulla kun on eri kuva siel.

   Poista